Nuorisovaihto

Haluaisitko lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille?

Rotary-järjestön monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja on nuorisovaihto, joka tarjoaa 15–19-vuotiaille opiskelijoille mahdollisuuden matkustaa ulkomaille kulttuurivaihtoon. Yhdestä viikosta kokonaiseen kouluvuoteen kestävän vaihdon aikana he tutustuvat uusiin kulttuureihin, oppivat ymmärtämään uusia näkökulmia asioihin ja näiden kokemusten avulla heidän maailmanlaajuinen asioiden ymmärtämisensä kasvaa.

Vuosittain tarjoutuu yli 8000 nuorelle mahdollisuus tutustua vaihto-oppilaana parin viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan hänelle vieraaseen kulttuuriin Rotaryjärjestön nuorisovaihdon välityksellä. Suomen nuorisovaihto-organisaation kautta kulkee vuosittain noin 600 suomalaista ja ulkomaalaista nuorta.

Vuosivaihto tarkoittaa koko vuoden mittaista oleskelua - yleensä 3-4 perheessä - ja koulunkäyntiä kohdemaassa sekä samasta maasta vastaoppilaan tuloa Suomeen koko vuodeksi.

Mikäli olet kiinnostunut hakeutumaan vuosivaihtoon ja viettämään ikimuistettavan vuoden ulkomailla tutustuen uuteen kulttuuriin ja ihmisiin, Sinun tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus sekä CV (ansioluettelo) sähköisesti 8.10.2017 mennessä ja lähettää nePaula Särkelälle osoitteeseen: paula.sarkela(at)outlook.com

Sen lisäksi, että vapaamuotoisessa hakemuksessa kerrot itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä motiiveistasi lähteä viettämään toisenlaista kouluvuotta maailmalle, toivomme, että skannaat hakemuksesi liitteeksi viimeisimmän koulutodistuksesi sekä mahdolliset harrastus- ja työtodistukset, joihin hakemuksessasi tai CV:ssäsi haluat viitata.

Toivomme Sinun tutustuvan huolellisesti Suomen Rotarien nuorisovaihtosivuihin (www.ryefinland.com), joilla kerrotaan tarkemmin nuorisovaihtoon liittyvistä asioista (aikatauluista, ikärajoista, muista edellytyksistä jne.).

Rekrytointiprosessi jatkuu hakemusten jättämisen jälkeen seuraavasti:

• potentiaaliset hakijat kutsutaan haastatteluun 14.10.2017 (merkitse päivä kalenteriisi).
  • päätös hyväksytyille/valituille ilmoitetaan puhelimitse
  • klubien valitsemat vaihdokit tapaavat Piirin 1400 nuorisovaihtoedustajan 8.11.2017 jolloin hän antaa muodollisen ja lopullisen sinetin valinnalle.
  • on mahdollista, että klubi haluaa tavata myös vanhempasi joko puhelimitse tai kasvokkain, josta sinulle ilmoitetaan erikseen haastattelun jälkeen.